Pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić posetila opštinu Kuršumlija

Pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije – Aleksandra Čamagić, sa svojim saradnicima, u okviru redovnih aktivnosti, posetila je opštine: Blace, Kuršumliju i Žitorađu.

aleksandra-camagic-u-kursumliji-05

Nakon radnog sastanka sa zamenikom predsednika Opštine Kuršumlija – Dejanom Lovićem, pomoćnica ministra ističe da je svako novčano izdvajanje u malim opštinama od velikog značaja za porodicu, ali da je podjednako važna i atmosfera podrške mladim parovima da ostanu u lokalnoj sredini:

aleksandra-camagic-u-kursumliji-04

– Zahvaljujući takvom ambijentu, pre svega razvoju turizma, Kuršumlija je jedno od malobrojnih mesta u Srbiji u kojem je poslednjih godina porastao broj novorođenčadi – rekla je Čamagić.Zamenik predsednika Opštine Kuršumlija – Dejan Lović saopštio je da se u našoj opštini 2012. godine rodilo 117 beba, a da je prošle godine rođeno 185.

Lović je istakao da privredni oslonac Kuršumlije, čine čak tri banje: Kuršumlijska, Prolom i Lukovska banja, kao i spomenik prirode Đavolja Varoš i da, kada je reč o dolasku novih investitora, lokalna uprava mnogo očekuje od izgradnje autoputa Niš – Priština.

izvor:Opština Kuršumlija