Pozorišni spektakl i predstava za ne propustiti – KC Drainac Blace – 30.novembar

Veliko iznenađenje za ljubitelje pozorišta – Lepotica Linejna u Blacu.

Video :

Predstava “ Lepotica Linejna“ biće izvedena u četvrtak 30. novembra od 19:00 sati na pozorišnoj sceni Kulturnog centra „Drainac“ u Blacu.Cena ulaza je 200 dinara.

Prospekt unutrasnji list-page-002

Predstava je rađena po tekstu Martina Magdona u režiji Miloša Jagodića, a igraju Ljiljana Stjepanović poznatija kao Radojka u seriji “ Selo gori, a baba se češlja“,  Jelena Stajkovac, Dejan Tončić i Nikola Rakić.

Pozoriste poster-page-001

U predstavi “ Lepotica Linejna“ govori se o odnosu majke i ćerke , kao i o dvojici sinova od kojih jedan odlazi u svet za boljim životom. Majka se boji samoće zbog jednoličnog života koji živi u maloj sredini. Na sceni se pojavljuje četvoročlana ekipa glumaca.

Prospekt korice-page-002

Predstava je premijerno izvedena 17. decembra 2013.godine u kruševačkom pozrištu i od tada beleži preko 60 gostovanja širom zemlje.

 „Lepotica Linejna“ je bila u takmičarskoj selekciji svih renomiranih festivala u Srbiji i regionu: „Teatar u Tvrđavi“ Smederevo ( nagrada Mara Branković za mladu nadu festivala Nikoli Rakiću za ulogu Reja Dulija ), „Borini pozorišni Predstava dani“ Vranje, „Dani Zorana Radmilovića“ Zaječar ( nagrada Zoranov brk za glumačku bravuru Jeleni Stajkovac za ulogu Morin Forlan ), „Balkan fest“ Dimitrovgrad, „Međunarodni festival glumca“ Nikšić, „Belef“ Beograd, „Art Trema Fest“ Ruma..„Teatar u jednom dejstvu“ Mladenovac 9.10.2015. i Festival u Aranđelovcu 10.11.2015. godine, na kom je i dobila nagradu na najbolju predstavu.