Predsednik Simonović darivao prvorođenu bebu u Topličkom okrugu – 60 000 dinara za malog Mihaila

  • unnamed (1)

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović posetio je danas u porodilištu Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” prvorođenu bebu u 2017. godini, sa teritorije opštine Prokuplje i tom prilikom majci prve bebe, Mileni Cekić uputio srdačne čestititke i uručio novčani iznos u visini od 60.000 dinara. Prvorođenu bebu,dečaka po imenu Mihailo poklon paketima darivao je u ime prokupačke bolnice i pomoćnik direktora dr Nenad Radmanović.
Predsednik Simonović je tom prilikom izjavio da nam je godina počela na najlepši mogući način, i da nismo dugo čekali na prvu bebu u Novoj Godini.
– Malom Mihailu i njegovoj porodici , kao i svoj deci u novoj 2017. godini želim puno zdravlja, sreće i uspeha. Prioritetan zadatak naše lokalne samouprave je da radimo kako bi stvorili bolje uslove za život pre svega našoj deci i mladima – kazao je Simonović.
On je još poručio da Opština Prokuplje radi pre svega na dovođenju stranih investitora, i otvoranju novih radnih mesta kako bi mladi ljudi našli zaposlenje u svom kraju i kako bi nam se iz godine u godinu rađalo više dece.
Pomoćnik direktora Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” Nenad Radmanović kaže da su i majka i beba dobro i da će uskoro kući. On još dodaje da što se tiče statistike ove godine u prokupačkom porodilištu , koje pokriva ceo Toplički okrug bilo je 666 rođenih beba.
Milena Cekić, koja je 2. janura oko dva sata posle ponoći postala majka, rodila je dečaka teškog 3.950 grama, dugačkog 53 centimetra.
– Zahvaljujem se predsedniku Opštine na poklonu, kao i predstavnicima bolnice. Veliko hvala i doktorima i sestrama sa Odeljenja ginekologije , koji su mi pomogli da na svet donesem svoje prvo dete, koje je i prvo unuče u porodici Cekić – kaže Milena.
Inače, Mihailo je prva beba rođena i na području Topličkog okruga.