Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao fabriku privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu nadomak Kuršumlije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku Borbeni složeni sistemi u Kuršumliji.

(Izvor: euronews.rs)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska fabrike privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila “Lazar” i “Miloš”, da moramo da povedemo računa o sebi i jačamo vojsku i odbrambene kapacitete zemlje.

foto:Gorica Šegović

bscap0749

„Mi moramo da povedemo računa o sebi, o sopstvenoj vojsci. Očigledno je da je vreme izazova u geopolitičkom smislu pred nama. Hoćemo li umeti da se postavimo na najbolji mogući način i da u tim nelakim vremenima sačuvamo i mir i ljude, ali i zemlju, kao i da odvratimo svakog potencijalnog agresora? To je veliko i važno pitanje za nas“, istakao je Vučić.

Naglasio je da u svakom slučaju našu vojsku moramo da nastavimo da jačamo i naše odbrambene kapacitete da snažimo.

„Moramo da postavimo u nekim fabrikama i bolji korporativni menadžment. Moramo da radimo još mnogo više i još mnogo mnogo da uložimo.

bscap0750

Sa Vučićem su zajedno u obilasku fabrike ministar odbrane Miloš Vučević, kao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Predsednik je pitao kolika je prosečna plata u fabrici i dobio odgovor da je povećana za 15.000 dinara i da sada iznosi sa toplim obrokom oko 94.000 dinara.

bscap0751

Predstavnici fabrike su rekli da ta fabrika sada radi po najvišim evropskim standardima.

Predsedniku je rečeno i da je planiran još jedan pogon za montažu, tako da će se tu i sklapati vozila – „Miloš“ i „Lazar“.

„Insistirao sam da se radnicima kuršumlijske fabrike povećaju plate“

Predsednik Srbije poručio je radnicima fabrike „Borbeni složeni sistemi“ u Kuršumliji da je on insistirao da im se povećaju plate, zahvalio im se na trudu i radu i dodao da će plate biti i veće, jer će i fabrika raditi mnogo više.

„Hvala na trudu i radu i da još vrednije i marljivije radite. Ja sam insistirao da vam povećaju plate, znao sam da imaju prostora, jer sam znao koliko su novca dobili od države. A vas molim da se zaista posvetite radu u ovoj firmi, i ovo nije kraj povećavaćemo i dalje plate“, rekao je predsednik radnicima prilikom obilaska fabrike.

Istakao je da ova firma ima budućnost, da će raditi još mnogo više.

„Radiće još mnogo poslova, širiće svoje objekte i kapacitete, a plate će vam biti neuporedivo bolje. Zato vas molim da ljubomorno čuvate svoj posao, ljubomorno čuvate svoje radno mesto, ali da se borite za svoju zemlju“, rekao je predsednik.

Vučić im je ukazao na to da obavljaju jedan važan posao za celu državu, sve građane i zamolio ih da to nastave da rade.

„I zaista vam hvala na trudu i energiji“, rekao je Vučić.

(Izvor: euronews.rs)