Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na novom zdravstvenom centru u Prokuplju

????????????????????????????????????

Radove na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Doma zdravlja u Prokuplju, koji su krenuli početkom februara ove godine, obišli su danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević. Predsednika Srbije i ministra zdravlja dočekali su narodni poslanik iz Prokuplja Darko Laketić, načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, gradonačelnik Aleksandar Simonović, predsednik Skupštine Dejan Lazić sa saradnicima.

sl 1[1]
-Danas je veoma važan dan, ne samo za Prokuplje, već i za čitavu Toplicu. Gradimo nešto veliko i veličanstveno i od izuzetnog značaja za našu zemlju. Gradimo zdravstveni centar, u kome će biti smešteni Dom zdravlja i Opšta bolnica, posle 31 godine, od kada se stalo sa radovima. Kroz izgradnju zdravstvenih objekata najbolje može da se vidi kako se Srbija promenila. Mi ćemo u ovaj objekat, zajedno sa opremom da uložimo više od 35 miliona evra. Sam objekat će da košta oko 27 miliona evra, dok će u kupovinu medicinske opreme, koja će biti najmodernija na tržištu, biti uloženo oko 7-8 miliona. To je veliko ulaganje i od Drugog svetskog rata, a svakako u poslednjih 45 godina, toliko novca nije uloženo u neki objekat u Prokuplju, rekao je predsednik Vučić, prilikom obilaska radova.

sl6[1]
On je dodao da je završetak ovog zdravstvenog centra od velike važnosti i za našu decu, za svakog čoveka i za naše roditelje, jer to je deo životnog standarda i time može da se pokaže šta je država uradila za svoje građane.
-Kada čovek dugo obavlja dužnost, on počinje da sabira šta je sve uradio. Kao što sam ponosan na svaki auto-put i most koji je izgrađen, što će za godinu dana, za pola sata vozom moći da se stigne od Beograda do Novog Sada, ponosan sam na sve zdravstvene objekte, koje smo uradili i u Beogradu i u drugim gradovima, rekao je Vučić.
U prokupačkom Domu zdravlja i Opštoj bolnici radiće oko 900 ljudi.

sl11[1]
On je ovom prilikom najavio da će slične investicije u zdravstvene objekte biti urađene i u Pirotu, Kikindi, Vranju, Leskovcu, Aranđelovcu, Loznici, Vrbasu, Smederevskoj Palanci i Gornjem Milanovcu.
Prema njegovim rečima, u toplički kraj se tradicionalno malo ulagalo u poslednjih nekoliko decenija zbog čega u njemu sada živi oko 80.000 ljudi.

sl2[1]
-Narod u Toplici je uvek bio na braniku otadžbine i nikada nije kukao. Ovde žive vredni i radni ljudi, koji se nikad ne žale i kojima je važno da imaju posao. Zato ćemo mi učiniti sve i ubuduće da im stvorimo bolje i kvalitetnije uslove za život i da zaposlimo što više ljudi, kao bi oni ostajali u svojoj rodnoj Toplici, istakao je predsednik.

sl10[1]
On je rekao da je u poslednjih pet ili šest godina stvorena potpuno drugačija „krvna slika“ u zdravstvu Srbije i da to danas postaju najmoderniji zdravstveni centri, koji će uvek moći da pruže adekvatnu zdravstvenu uslugu svim građanima.
-Bolnica u Prokuplju će izgledati bolje i vredeti više i od KBC Zemun, Zvezdara… Ova lepotica i ostale bolnice ostaju našim gradovima, naveo je Vučić.
Istakao da će ova bolnica, pored najboljih „zidova“ imati i fantastične intenzivne jedinice, sve potrebne sprave, tako da građani Prokuplja, više neće morati u Beograd ili Niš, već će u svojoj bolnici moći da se pregledaju.
-Time ćemo produžiti život ljudi ovde i brinuti o zdravlju naše dece, ukazao je Vučić.
Predsednik je zamolio izvođače radova da ne kasne u radovima, a investitora da plati sve što treba, a da će država obezbediti najmoderniju opremu, jer to, kako je rekao, zaslužuju građani i Toplice i ostatka Srbije.
U Domu zdravlja je u toku prva faza radova koji obuhvataju sređivanje fasade, stolarije, rekonstrukciju krova, uređenje klimatizacije. Vrednost radova je oko milijardu dinara sa PDV-om.
Predsednik je podvukao da će država i ubuduće brinuti o zdravstvenim radnicima, koji će se ovde zapošljavati i da će nastaviti sa povećanjem plata medicinskim sestrama i lekarima, kako bi oni videli da u Srbiji može vrlo pristojno da se živi, da ne razmišljaju o odlasku u inostranstvo, da ovde vide budućnost za sebe i svoju decu, jer je to od velikog značaja za celu našu zemlju.