Priprema se početak rada Kluba za traženje posla

  • dkp1

Na osnovu sporazuma potpisanog između Nacionalne službe za zapošljavanje iz Kragujevca i Opštine Blace, uspostavljena je saradnja na projektu „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“, koji se sprovodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. Cilj projekta je jačanje institucija u opštem društveno-ekonomskom razvoju na osnovu viših stopa zapošljavanja, kao i uspostavljanje konkurentnije radne snage i povećanje socijalnog uključivanja osoba iz ugroženih grupa.

Rezultat projekta je formiranje Kluba za traženje posla u prostorijama lokalne samouprave, u okviru sprovođenja aktivnih mera politike zapošljavanja. Tokom jučerašnjeg dana isporučena je i instalirana kancelarijska oprema i nameštaj, čime se stvaraju uslovi da u narednom periodu Klub počne sa radom, u kancelariji br. 20, II sprat zgrade Opštine Blace, Karađorđeva br. 4.

Klub će da pomaže nezaposlenima da usvoje veštine i znanja potrebne za aktivno traženje posla, da odrede svoje profesionalne ciljeve, podiže motivaciju za aktivno traženje posla i pruža informacije o slobodnim radnim mestima.

„Opremu neophodnu za funkcionisanje Kluba – IT opremu, nameštaj, kancelarijsku opremu i njeno održavanje u narednih 12 meseci obezbedila je Nacionalna služba, koja će izvršiti selekciju, izbor i obuku lica, sa svoje evidencije, koje će voditi Klub za traženje posla. Zarada zaposlenog lica biće finansirana iz budžeta projekta. Sa druge strane, Opština Blace je obezbedila prostor za otvaranje Kluba, preuzela održivost njegovog funkcionisanja i isplatu zarade zaposlenom i nakon završetka projekta“ – izjavio je Ivan Burgić, predsednik Opštine Blace.