Prokupački Dom kulture od Ministarstva pravde , dobio je milion i 286 hiljada dinara za opremanje pozorišne sale i unutrašnjosti zgrade

Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ od Ministarstva pravde Republike Srbije, dobio je milion i 286 hiljada dinara za opremanje pozorišne sale i unutrašnjosti zgrade.
-Konkurisali smo sa ovim projektom kod Ministarstva pravde koje je raspisalo Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Bila su nam neophodna sredstva da obnovimo tehniku, rasvetu i ozvučenje, postavimo video nadrzor u celoj zgradi, opremimo balkon stolicama i povećamo broj sedišta u samoj sali, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.
Ona je istakla da će ova investicija posetiocima pružiti još prijatniji boravak u sali, a sekcijama koje rade u okviru ove ustanove omogućiti da stvaraju u još boljim uslovima.
-Ovi detalji, koji će doprineti boljoj pripremi programskih sadržaja, nisu nimalo jeftini i nismo mogli da ih kupimo iz sredstava kojima raspolažemo, zato Ministarstvu pravde dugujemo veliku zahvalnost što su prihvatili naš projekat, podvukla je Petrović.
Ukupan iznos koji je predviđen za dodelu ustanovama i organizacijama širom Srbije po ovom osnovu iznosi iznosi 351 milion i 509.000 dinara. Ovakav način raspodele sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna, definisan je izmenama Zakona o krivičnom postupku, koje je na predlog Ministarstva pravde Narodna skupština Srbije usvojila 2014. godine.