Prokupački medicinari na nacionalnom takmičenju iz socijalnog preduzetništva

????????????????????????????????????????????????????????????

Učenička Kompanija “White coats–company” (Beli mantili) prokupačke Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“, na nacionalnom takmičenju iz socijalnog preduzetništva koje se održava 17. aprila u Beogradu, predstaviće se “antistres lopticom”.

-Za ovo takmičenje, uradili smo i spot, u saradnji sa prokupačkim Dnevnim boravkom “Sunce”, čiji korisnici su nam pomogli u izradi loptica, kažu članovi ove učeničke Kompanije i dodaju je ova saradnja pokazala da su deca i mladi ometeni u razvoju ravnopravni članovi društva.

Takmičenje organizuje „Dostignuće mladih“, a po propozicijama, prokupački medicinari će svoju inovaciju predstaviti trominutnim spotom, nakon čega će “antistres lopticu” prikazati i uživo i odgovarati na pitanja članova žirija.

Inače, “antistres loptica” smanjuje stres, pomaže kod ukočenosti mišića, pojačava cirkulaciju krvi i opštu koncentraciju.

Kako kažu ovi prokupački izumitelji, mogu je koristiti mladi i oni stariji u svim situacijama, posebno stresnim, a naročito je pogodna za korišćenje prilikom učenja, pa se može koristiti i na času.