Prvacima poklon Opštine Prokuplje

Povodom početka nove školske 2017/2018 predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i većnica za prosvetu i sport Maja Ranđelović priredili su prijem za direktore svih prokupačkih osnovnih škola.
– Ove godine je po prvi put lokalna samouprava obezbedila poklone za sve đake prvake prokupačkih osnovnih škola. U novoj školskoj godini ukupno je upisano 394 đaka prvaka. Polazak u školu se uvek pamti i školski dani su najlepši deo života, te će ih i ovi pokloni podsećati na prvi školski dan, rekao je Simonović i naglasio da su u prethodnom periodu urađeni mnogi poslovi u školskim objektima kako bi deca, njihovi učitelji i profesori imali što bolje uslove za rad.
On je istakao da su najveće bogatstvo naše opštine deca, koja tokom svog školovanja ostvaruju odlične rezultate.Zbog isto takvih rezultata njihova imena ostaju upamćena i na mnogim republičkim i međunarodnim takmičenjima u oblasti sporta .
Govoreći o ulaganju u škole, predsednik Simonović je obećao da će se i ubuduće raditi na njihovom osavremenjavanju.
– Na adaptaciji i renoviranju školskih objekata, ne samo u centru opštine, nego i u seoskim sredinama, neće se stati. Nastojaćemo da se postavi nova fasada, promeni stolarija i podovi u Gimnaziji, napravi fiskulturna sala u OŠ “9.oktobar”, urade određeni poslovi u OŠ “Vuk Karadžić” u Žitnom Potoku i svuda gde je to potrebno, rekao je Simonović.
Član Opštinskog veća zadužena za prosvetu i sport Maja Ranđelović svim đacima prvacima u Prokuplju je čestitala polazak u školu i poručila im da budu dobri i vredni đaci.
Direktori osnovnih škola su popodne sa učiteljima u svojim školama prvacima podelili poklone koje im je pripremila Opština Prokuplje. U školskim dvorištima je priređen prijem za novu generaciju đaka prvaka. Programu, koji su učenici starijih razreda spremili za svoje nove drugare u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“, prisustvovali su i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i većnica za sport Maja Ranđelović.
-Želim vam puno uspeha u učenju prvih slova i brojeva. Želim vam da budete dobri đaci i da vam ovaj, najlepši deo života ostane u lepom sećanju. Mi ćemo se uvek truditi da vam obezbedimo što bolje uslove za učenje i rad, a vi ćete svojim uspehom učiniti da se ponosimo vama, rekao je predsednik Simonović pozdravljajući đake prvake.
I direktorka Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ Ljiljana Subotić je pozdravila prvake rekavši , da će im škola uvek biti drugi dom u kome će imati podršku i razumevanje svojih učenika i nastavnika, koji će im pomagati u rešavanju teškoća na koje u toku školovanja budu nailazili.