Prvi put u istoriji grada: Prokupčanin Miloje Milićević sudi Superligu Srbije

Na listi sudija Superlige Srbije, koja startuje 1. avgusta, našao se i tridesetčetvorogodišnji Prokupčanin Miloje Milićević.
Ovaj mladić iz Prokuplja, „deliće pravdu“ na terenima svih naših domaćih većih klubova, poput Zvezde, Partizana, Vojvodine, Čukaričkog, Radničkog iz Niša…

IMG-b20647c3a725771accb664b8e3491335-V-2-400x480
Kako kaže, ovo je veliki uspeh za njega, i ne može da zamisli da se bavi nekim drugim poslom, obzirom da je veći deo svog života posvetio sportu… Mada, u početku, posao sudije, nije mu se baš dopadao…
-Kao dete, igrao sam fudbal u mlađim kategorijama Topličanina. Fudbal je bio moj svet. Ništa drugo me nije zanimalo. A onda, sa 16 godina, na nagovor oca Dragana Milićevića, inače bivšeg dugogodišnjeg saveznog fudbalskog sudije, oprobao sam se u ulozi sudije na jednoj utakmici. U pitanju je bila utakmica mlađih kategorija. Nikako mi se nije svidela ta njegova ideja, nisam želeo da mi neko sa tribina psuje majku, šaljivo objašnjava svoje početke Miloje.
Ne može da objasni kada i kako se to desilo, ali on je zavoleo posao i poziv fudbalskog sudije.
-Valjda je vreme učinilo svoje, te sada ne mogu da zamislim sebe da se bavim nečim drugim. U početku sam sudio na susretima petlića, pionira, kadeta i omladinaca, a nakon toga, i Topličku okružnu ligu, gde sam proveo četiri godine. Onda na red dolazi moj dvogodišnji staž sudije u Niškoj zoni, pa petogodišnji u Srpskoj ligi Istok. U Prvu ligu Srbije, prešao sam 2013. godine. Do 2016. godine, bio sam glavni sudija, a nakon toga pomoćni, kako se to u svetu fudbala kaže – mahač. Napredovao sam kao pomoćni sudija, i eto, sada sudim Superligu Srbije, priča ovaj mladi i uspešni Prokupčanin, inače diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja.
Ovo je najveći, ali ne i jedini njegov uspeh.
-Novembra meseca 2017. godine, bio sam pomoćni sudija na utakmici Lige šampiona za mlade u Češkoj, u susretu Sparte Prag i Salcburga. Veliko iskustvo za mene, kaže Miloje.
On je iskoristio priliku da se zahvali Fudbalskom savezu Srbije na ukazanom poverenju.
-Trudiću se maksimalno da opravdam to poverenje. Inače, prvi put u istoriji, naš grad ima fudbalskog sudiju u našem najelitnijem rangu. Nastojaću da naše Prokuplje predstavim u najboljem mogućem svetlu. Osim toga, biće mi prioritet, a i čast da u narednom periodu radim na stvaranju i edukaciji novih mladih sudija našeg Okruga, zaključuje sudija Superlige Srbije, Prokupčanin, Miloje Milićević.