PU Prokuplje: Obeležen Dan policije

Polaganjem venaca na spomen obeležje poginulim pripadnicima policije nastradalim u odbrani otadžbine, danas je ispred zgrade PU Prokuplje svačano obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i slava Policije.

22
Pred spomen obeležjem prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave u Prokuplju, Nenad Kaličanin i podsetio na požrtvovanost i junaštvo pripadnika policije koji su dali živote za otadžbinu i istakao da će Policijska uprava i nadalje raditi na unapređenju svoga rada u cilju suzbijanja kriminaliteta na području Topličkog okruga.
Povodom obeležavanja ovog datuma, mališani Predškolske ustanove „Neven“ su u pratnji policijskih službenika obišli zgradu Policijske uprave i razgledali opremu i vozila. Tradicionalni susret predškolaca i policajaca i ove godine ostavio je na mališane jak utisak, jer je to prilika da se upoznaju sa policijskom opremom i razgovaraju sa policajcima. Svoja zapažanja i impresije mališani su podelili sa vršnjacima, ističući da im se najviše dopalo vatrogasno vozilo i saobraćajni motocikl.