Slava grada Prokuplja – vest ima video

Slavske svečanosti organizovane u čast slave grada Prokuplja, Svetog Prokopija, završene su na dan kada se praznuje ovaj svetac po kojem je Prokuplje i dobilo ime a niz kulturnih i sportskih događaja organizovanih u sklopu obeležavanja slave grada trajali su nedelju dana.
Vest ima video :


Radivoje Šmigić uspešni privrednik, pokretač obnavljanja rada osnovne škole u njegovom rodnom selu Tovrljanu, veliki donator koji pomaže rad školstva ovogodišnji je laureat plakete Sveti Prokopije. Zahvaljujući njegovoj inicijativi započeti su radovi na izgradnji hrama Sv. Petke u Tovrljanu.
Za istaknuta dostignuća postignuta u protekloj godini opština Prokuplje na dan gradske slave dodelila je i pohvalnice Sveti Prokopije.
Ovogodišnji dobitnici pohvalnica su Košarkaška ekipa Ginazije, Predrag Jakovljević iz Velike Plane i Žikica Jovanović iz Prokuplja.
Ekipa košarkaša Gimnazije je ove godine na Školskoj olimpijadi učenika srednjih škola Republike Srbije, koja je održana u Vranju, osvojila srebrnu medalju, čime je ostvarila istorijski uspeh za sport Gimnazije i Prokuplja.
Predrag Jakovljević, pokretač je privredno- turističke manifestacije“ Sabor Višnjara“ u Velikoj Plani, koja se tradicionalno održava već 11 godina. Ova manifestacija doprinela je da opština Prokuplje i Toplica budu prepoznatljivi po proizvodnji i kvalitetu oblačinske višnje u zemlji i inostranstvu .
Žikica Jovanović je je osnivač i direktor Prokupačkog festivala kratkog filma, koji je međunarodnog karaktera i ove godine se odrđava po peti put.Zahvaljujući njemu za Prokuplje se čulo u celom svetu.