Sporstki savez Srbije u poseti Prokuplju – Aleksandar Šoštar u poseti Prokuplju

Predstavnici Sportskog saveza Srbije, predsednik Aleksandar Šoštar, profesor Nenad Đurđević i Nemanja Svetličić posetili su Prokuplje i razgovarali sa predsednikom Opštine Prokuplje Aleksandrom Simonovićem, članovima Opštinskog veća i predstavnicima Sportskog saveza Opštine Prokuplje.

sostar1

Aleksandar Simonović predsednik Opštine Prokuplje zahvalio se Sportskom savezu Srbije što je posetio Prokuplje istakavši da opština i Sportski savez treba zajednički da obezbede što bolje uslove budućim sportistima, kako bi bilo što više šampiona iz ovog dela Srbije i kako bi Prokuplje ostalo na mapi uspešnih sportskih sredina.
– Sport je veoma važan za nas i mi imamo jasnu viziju šta želimo, jer se upravo kroz sportske kolektive razvijaju mladi naraštaji, koji se na treninzima i takmičenjima uče da pobeđuju i gube i da se nose sa tim u duhu fer pleja. Kroz sport oni se samopotvrđuju, jačaju odgovornost i disciplinu , što doprinosi da postanu bolji ljudi, rekao je Aleksandar Simonović predsednik Opštine Prokuplje.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar zahvalio se na prijemu uz želju da se uspešna saradnja na obostrano zadovoljstvo nastavi.

– Mi kao nevladin sektor nemožemo da funkcionišemo bez države. Mislim da smo danas u Prokuplju kao i uvek do sada imali lep prijem i što je važnije konstruktivni sastanak. Ovde smo videli da je komunikacija između lokalne samouprave i teritorijalnog sportskog saveza odlična što je jedan od preduslova za razvoj sporta. Uspeli smo neke male nedoumice da otklonimo kako bi se Zakon o sportu sprovodio u praksi. Ovde ne postoji nikakav problem kod sprovođenja zakona o sportu i to je dobro a mi će mo se potruditi da u narednom periodu zajednički odradimo neke akcije, rekao je Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije.