SUBNOR Blace obeležio 5. decembar, dan oslobođenja Blaca

Polaganjem venaca na spomen  obeležje palim borcima ,SUBNOR Blace  danas je  obeležio 5. decembar, dan oslobođenja Blaca. Obeležavanju ovog istorijskog datuma, prisustvovali su i predsednik Opštine Blace Zoran Jozić sa predsednikom SO Blace Milošem Vasiljevićem koji su takođe na spomen obeležju palim borcima položili venac. Obeležavanju  5. decembra prisustvovali su i predstavnici Udruženja penzionera opštine Blace.

DSCN0149

Telegrame čestke povodom obeležavanja današnjeg praznika, u istoriji upamćenog kao dan oslobođenja Blaca, SUBNOR-u Blace uputili su predstavnici Ministarstva za boračka bitanja, Joška Broz i SUBNOR Republike Srbije.

DSCN0152

O istorijskim činjenicama vezanim za današnji dan govorio je predsednik SUBNORA Blace, Krunoslav Miletić koji je govorio i o aktuelnim potrebama SUBNOR-a za koje veruje da će uz dobru saradnju sa lokalnom samoupravom u Blacu uspeti da reše.

DSCN0172

Predsednik SO Blace Miloš Vasiljević koji se prisutnima obratio, naglasio je da postoje veliki pomaci u saradnji sa SUBNOR-om i da  lokalna samouprava nastoji da SUBNOR-u izađe u susret kako bi im omogućili kvalitetne uslove za rad.

DSCN0170

 Prisutni su nakon što su položili vence na spomen obeležje palim borcima, minutom ćutanja odali poštu.

DSCN0157

Na današnji dan 1941. godine,  borci Jastrebačkog partizanskog odreda rukovođeni KPJ osvojili su Blace, pa se ovaj datum obeležava kao dan oslobođenja Blaca.

 DSCN0159DSCN0160