Svi putevi prvog i drugog prioriteta na području Topličkog okruga prohodni

Prema informacijama iz Preduzeća za puteve Niš koje održava putne pravce u ovom delu Srbije svi putevi prvog i drugog prioriteta na području Topličkog okruga su prohodni.

Sneg slbijeg intenziteta koji od jutros pada ne zadržava sa na kolovozu tako da je kolovoz na putu Niš – Kuršumlija – Merdare samo jako pokvašen.

Snega nema ni na putnom pravcu prema Kopaoniku do Jankove Klisure, na desetak kilometara od Blaca dok se snežni pokrivač zadežao još jedino na putnim pravcima prema Belom Kamenu u opštini Prokuplje.

Predsednik Opštine Prokuplje, Aleksandar Simonović je rekao novinarima da je ove godine iz opštinskog budžeta za održavanje ulica u gradu i puteva na seoskom području u zimskoj sezoni, izdvojeno nešto više novca nego prošle godine, tačno 12,5 miliona dinara.

Prema njegovim rečima reagensi so i rizla su već nabavljeni u dovoljnim količinama tako da ne bi trebalo da bude problema sa prohodnošću i održavanjem svih putnih pravaca tokom zime na teritoriji naše opštine

Na zalihama Javnog komunalnog preduzeća “Hameum” trenutno ima 12 tona soli a u toku je nabavka dodatnih količina soli i kalcijum hlorida kao i daske za uklanjanje snega na mašini za čišćenje.

.