Prokuplje zastavu Gvozdenog puka darivalo ministru odbrane

  • gp1

U znak zahvalnosti za dobru saradnju, podršku i pomoć koju pruža opštini Prokuplje, ministru odbrane Aleksandru Vulinu predsednik opštine Aleksandar Simonović poklonio je repliku zastave jedne od najčuvenijih jedinica srpske vojske, 2. pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“ prvog poziva Moravske divizije – čuvenog Gvozdenog puka.
Narodni poslanik dr Darko Laketić i predsednik opštine Aleksandar Simonović predstvljali su Toplicu i opštinu Prokuplje na svečanoj akademiji povodom Dana vojnih veterana, u Zadužbini Ilije Kolarca u Beogradu, na kojoj je odata počast poginulim i umrlim vojnim veteranima i uručena priznanja zaslužnima institucijama i tradicionalnim i veteranskim udruženjima.
Srbija je hrabrošću svojih ljudi prevladala, pobeđivala, opstajala i ostajala – rekao je ministar Vulin primajući zastavu Gvozdenog puka, i dodao da ono što su drugi narodi prepuštali drugima, da izbore njihovu slobodu, da im ucrtaju granice i kažu gde i koliko mogu da žive – srpski narod nije prepuštao nikome osim sebi.
Na svečanoj akademiji pročitana je i čestitka koju je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio vojnim veteranima. U njoj se, između ostalog, navodi da su naši preci uložili hrabrost i odvažnost, kao i svoje živote za dobrobit Srbije i potomaka, urezavši svoja imena u istoriju srpskog naroda.
Uz ministra odbrane Aleksandra Vulina, skupu su prisustvovali potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa saradnicima, predstavnici udruženja veterana, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i gosti iz javnog, kulturnog i verskog života.