Sve se može, kad se ljudi slože: Žitelji Moravske ulice i radnici “Zelenila” zajedno sade katalpu i oplemenjuju javne površine

Stanovnici Moravske ulice, u saradnji sa radnicima Javno komunalnog preduzeća „Hameum“, Radne jedinice „Zelenilo“, pre nekoliko dana počeli su da oplemenjuju svoje javne površine sadnjom drveća.
Inicijator i organizator ove akcije, meštanin Ivica Perić, rekao je da građani ne bi trebalo da traže da im lokalna samouprava uradi sve poslove, već i da oni sami učestvuju u pojedinim radovima u mestima gde žive.
-Pokrenuli smo inicijativu da oplemenimo i ulepšamo našu ulicu koja je asfaltirana pre nešto više od godinu dana. Svi meštani su se složili da bi sadnja drveća bila najbolje rešenje. Nakon obilaska terena i analize zemljišta, zaposleni u Radnoj jedinici “Zelenilo“ predložili su da posadimo ukrasno drvo-katalpu, rekao je Perić i dodao da su oni posadili nekoliko desetina mladih sadnica ovog drveta, a da će se sadnja nastaviti narednih dana.
Zamenik direktora JKP „Hameum“, Bratislav Dunjić, pohvalio je ovu organizaciju građana, da zelenilom ulepšaju javne površine u ulici u kojoj žive.
-Jedan od ciljeva naše firme je taj da javne površine budu mesto gde će deca moći da se igraju, a građani uživaju u šetnji i odmoru. Spremni smo da podržimo svaku inicijativu naših sugrađana koji žele da, zajedno sa našim radnicima, rade na ozelenjavanju i uređenju javnih površina u mestima gde stanuju, rekao je Dunjić i dodao da oni u svom rasadniku trenutno imaju sadnice jasena, javora i katalpa.