Prokuplje:Predavanje o uzgoju jagodičastog voća

Poljoprivredna stručna savetodavna služba Prokuplje, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede-sektor za ruralni razvoj, holandskom ambasadom i Kancelarijom USAIDE programa, organizuje predavanje na temu „Uzgoj jagoda“.
U Svečanoj sali Gradske kuće u Prokuplju, u četvrtak, 14. marta, sa početkom u 9.30 sati, goste će dočekati i pozdraviti načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i/ili zamenik gradonačelnika Miroljub Paunović.
U okviru radnog dela sastanka, govoriće predstavnici Ministarstva poljoprivrede, pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević, predstavnici lokalnih samouprava Topličkog okruga, Poljoprivredne stručne službe Prokuplje, kao i predstavnici Udruženja poljoprivrednika.
Kako najavljuju organizatori, sastanak stručnjaka i poljoprivrednika iz Toplice biće nastavljen u Skupštinskoj sali, gde će u 11 sati početi predavanje, a o najavljenoj temi govoriće predstavnici Sektora za ruralni razvoj i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi.
U nastavku radnog dela, govoriće predstavnik Ambasade Holandije (Odeljenje za poljoprivredu), Mila Mirković, predstavnik inspekcijske službe Holandije, Branislav Popov, koji će prisutne upoznati sa karakteristikama sadnog materijala, sertifikacijama i drugim pitanjima vezanim za ovu temu.
Ekspert iz oblasti jagodičastog voća, dr. Stefan Temermans, govoriće o tehnologiji gajenja jagoda, dok će program USAIDE predstaviti Aleksandar Pavlović.
Nakon planiranih predavanja, predviđena je diskusija, što će biti prilika za poljoprivredne proizvođače da postave pitanja i dobiju stručne odgovore i savete vezane za uzgoj jagodičastog voća.