Toplički upravni okrug raspisao je konkurs za dodelu Svetosavske povelje

Toplički upravni okrug raspisao je konkurs za dodelu Svetosavske povelje, prestižnog priznanja koje se svake godine, u čast najvećeg srpskog prosvetitelja Svetoga Save, dodeljuje najzaslužnijim pojedincima, institucijama, udruženjima ili organizacijama. Konkurs je otvoren do 20. januara, do kada institucije ili pojedinci iz oblasti prosvete, zdravstva, kulture, vere, privrede i sporta, mogu dostaviti predloge kandidata, koji po njihovom mišljenju zaslužuju ovu nagradu.

Kandidati treba da su u javnosti poznati kao humanisti, nekompromitovani u svetovnom i verskom smislu, dostojni da ponesu priznanje sa imenom najvećeg srpskog sveca i prosvetitelja.

U konkursu se navodi da kandidati svojim ličnim primerom, na radnom mestu ili van njega, zalaganjem i entuzijazmom, treba da doprinose poboljšanju uslova rada i širenju ugleda svoje opštine i Topličkog okruga.

Predlozi sa obaveznim obrazloženjem mogu se dostaviti Topličkom upravnom okrugu, na adresu Tatkova broj 2, 18 400 Prokuplje ili putem mejla toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs.