Toplički upravni okrug raspisao je konkurs za dodelu Svetosavske povelje

Toplički upravni okrug raspisao je konkurs za dodelu Svetosavske povelje, prestižnog priznanja koje se svake godine, u čast najvećeg srpskog prosvetitelja Svetoga Save, dodeljuje najzaslužnijim pojedincima, institucijama, udruženjima ili organizacijama.

sveti-sava

Konkurs je otvoren do 20. januara, do kada institucije ili pojedinci iz oblasti prosvete, zdravstva, kulture, vere, privrede i sporta, mogu dostaviti predloge kandidata, koji po njihovom mišljenju zaslužuju ovu nagradu.

Kandidati treba da su u javnosti poznati kao humanisti, nekompromitovani u svetovnom i verskom smislu, dostojni da ponesu priznanje sa imenom najvećeg srpskog sveca i prosvetitelja.

U konkursu se navodi da kandidati svojim ličnim primerom, na radnom mestu ili van njega, zalaganjem i entuzijazmom, treba da doprinose poboljšanju uslova rada i širenju ugleda svoje opštine i Topličkog okruga.

Predlozi sa obaveznim obrazloženjem mogu se dostaviti Topličkom upravnom okrugu, na adresu Tatkova broj 2, 18 400 Prokuplje ili putem mejla toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs.