U Blacu počeo- Lektirić ex yu fest

Izvođenjem predstave – Uspavana lepotica , pozorišta iz Smederevske Palanke, u kulturnom centru – Drainac Blace zvanično je počeo peti po redu – Lektirić ex yu fest.

Vest ima video:

Prisutnim mališanima u prepunoj sali kulturnog centra – Drainac u Blacu pred početak predstave obratili su se najpre direktorka kulturnog centra – Drainac, Marija Ćurčić, a potom i direktorka Narodne biblioteke – Raka Drainac Blace, Slavica Pavličević i direktor Narodne biblioteke – Rade Drainac iz Prokuplja, Dragan Ognjanović.

bscap0002

Predstava – Uspavana lepotica koju je po tekstu Ljubivoja Ršumovića režirao Milorad Mihailović.

bscap0004

  • Ove godine otvaranje festivala – Lektirić ex yu fest, festivala dečijeg amaterskog stvaralaštva je u Blacu. Kulturni centar iz Smederevske Palanke gostuje sa predstavom – Uspavana lepotica. Ovo je uvertira programskog dela obeležavanja dečije nedelje u okviru koje će pesnici za decu obići škole u Barbatovcu i Sibnici i pri tom se družiti sa osnovcima koji pohađaju nastavu u ovim osnovnim školama, a očekuje nas i predstava amaterskog pozorišta iz Aleksinca koji će izvesti predstavu – Čudne ljubavi, saznajemo od  direktorke Kulturnog centra – Drainac Blace, Marije Ćurčić koja je ujedno najavila i gostovanje dramske radionice – Kreativni put koja radi pri KC Drainac, a koja će u okviru takmičarskog dela Lektirić ex yu festa, sa predstavom – Ljubav, šta je to, gostovati u Žitorađi.
  • bscap0016
  • bscap0014bscap0015bscap0018bscap0019bscap0006bscap0010DSCN0844