U Prokuplju obeležen Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

????????????????????????????????????

Polaganjem venaca na spomenik poginulim policijskim službenicima sa područja Topličkog okruga, koji su svoje živote dali tokom ratova devedesetih godina, u Prokuplju je danas obeležen Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

dan-policie3

Venac na spomenik poginulim kolegama koji se nalazi ispred zgrade Policijske uprave, položio je načelnik Policijske uprave Prokuplje, pukovnik Nenad Kaličanin.–Sećanje na poginule pripadnike policije jeste naša obaveza, ali i naša moralna dužnost. Nikada nećemo zaboraviti kolege koji su svoje živote dali tokom izvršavanja službenih zadataka i pokazali kako se brani otadžbina. Njihov gubitak porodicama ne možemo nikada da nadoknadimo, ali se Ministarstvo trudi da im olakša život, tako što u radni odnos zapošljava članove njihovih porodica, istakao je Kaličanin.

dan-policije5-768x436

Čestitajući praznik i slavu svim pripadnicima policije, načelnik PU Prokuplje je naglasio da je njihov osnovni cilj bezbednost svih građana.

dan-policije-768x751

–Naš zadatak je da čuvamo bezbednost građana i da oni imaju potpuno poverenje u policiju. A da je zaista tako pokazuje i druženje policijskih službenika sa građanima, posebno sa decom, koje je organizovano povodom obeležavanja Dana i slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u centru grada. Naš cilj je da se što više približimo građanima i da svaki građanin u policajcu vidi prijatelja i čoveka koji brine za njegovu bezbednost, istakao je Kaličanin.

On je ovom prilikom naglasio da je stanje bezbednosti na području Policijske uprave Prokuplje izuzetno stabilno i da pripadnici svih policijskih službi ulažu veliki napor da očuvaju postignute rezultate i unaprede svoj rad.Svečanost na platou ispred zgrade Policijske uprave počela je himnom „Bože pravde“ koju je izveo hor Crkve Sveti Prokopije, a završena je pesmom „Ovo je Srbija“. Publika je imala priliku i da čuje sagu o srpskom vojniku, srpskom seljaku čiji usud jeste odbrana otadžbine. Stihove pesnika Blagoja Glozića, pod nazivom „Pozivanje ratnika“, govorio je glumac Srđan Živković.