U Prokuplju počela vakcinacija protiv Kovida -19

–U Domu zdravlja Prokuplje danas je u 8 časova počela vakcinacija građana protiv Kovida -19 i trajaće svakog dana do 15 časova, saopštili su nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prokupački Dom zdravlja je za sada dobio 480 vakcina kineskog proizvođača, koja je namenjena za sve kategorije građana.

Danas će vakcinu primiti 215 građana koji su se putem portala eUprava prijavili za ovaj vid imunizacije i izjasnili za ovu vakcinu koja je trenutno na raspolaganju građanima Prokuplja.

Dom zdravlja je vakcinaciju građana organizovao na tri punkta u ovoj ustanovi, a sprovodiće je šest medicinskih ekipa koje čine lekar i dve tehničara/medicinske sestre.

Po utvrđenom planu i načinu vakcinacije, građani koji su se prijavili za vakcinaciju najpre treba da na punktu popune saglasnost za ponuđenu vakcinu. Nakon toga će ih primiti medicinska ekipa, gde će lekar obaviti neophodan pregled, a posle vakcinacije lice može da napusti punkt nakon perioda od 15 do 30 minuta.

–Imunizacija građana Prokuplja protiv Kovida -19 počela je danas i za sada se odvija po planu. Zadovoljni smo odzivom građana i gotovo da smo potrošili polovinu od ukupne količine koja je za sada dostavljena Domu zdravlja Prokuplje, ističu nadležni i dodaju da se vakcinacija stanovništva nastavlja i narednih dana po zakazanim terminima.