U srednjoj poljoprivrednoj školi u Prokuplju održana “Pogačijada” – prvo mesto za srednju škola u Blacu po oceni publike

Srednja poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ danas je organizovala treću po redu „Pogačijadu“, na kojoj je ugostila dugogodišnje saradnike i prijatelje manifestacije.

Po oceni publike prvo mesto na pogačijadi osvojila je srednja škola u Blacu.

1651829099993-768x546

Na samom početku, poželevši učesnicima dobro raspoloženje i uspešan takmičarski dan, prisutne na „Pogačijadi“ pozdravio je zamenik gradonačelnika Grada Prokuplja Miroslav Antović.

naslovna-1

 Manifestaciji je prisustvovala i Katarina Veljović član gradskog veća zadužena za obrazovanje.Domaćin manifesatcije ističe da je njen cilj okupljanje učenika poljoprivrednih škola, na jednom mestu, kojima ovakve prilike koriste da na najbolji način pokažu mnoštvo ideja i znanja u pravljenju različitih pekarskih proizvoda.

pogacijada1

–Ovo je jedan od najlepših događaja u maju u našem gradu. Kod nas u gostima su srednje poljoprivredne škole iz Niša, Požarevca, Blaca, Aleksandrovca i Kuršumlije. Sve one se takmiče u kategoriji „najlepša pogača“ i najlepše dekorisan sto“, a žiri sastavljen od profesora prehrambene struke u školi domaćina, odlučiće ko će pobediti.

Po prvi put su se uključile i sve četiri osnovne škole iz Prokuplja, koje se takmiče u kategoriji „najlepše aranžirani sto“. Svi posetioci „Pogačijade“ mogu da glasaju za najlepšu pogaču, koja će biti odabrana prema njihovim glasovima, rekli su u školi „Radoš Jovanović Selja”.Pored takmičarkog dela, druženja i razmene iskustava, ova manifestacija je idealna prilika da se budući srednjoškolci upoznaju sa obrazovnim profilima koji postoje u ovoj školi.

–Ova interesantna i kreativna manifestacija jeste odlična promocija naše škole, koja ove godine upisuje učenike u dva obrazovna profila u četvorogodišnjem trajanju i to „Veterinarski i poljoprivredni tehničar“ i dva kombinovana smera u trogodišnjem trajanju „Pekar-operater u prehrambenoj industriji“ i „Rukovalac-mehaničar poljoprivredne mehanizacije- cvećar-vrtlar“.Po prvi put sledeće školske godine, srednja poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“ ulazi u proces dualnog obrazovanja, sa dva obrazovna profila „poljoprivredni tehničar“ i „operater u prehrambenoj industriji“, istakla je profesor ove škole Brankica Milić.

Svoje proizvode na ovogodišnjoj trećoj po redi „Pogačijadi“ izložili su i „Toplički vinogradi“ iz Gojinovca, pekara „Paša“, „Boki fud“ iz Donje Toponice, mlekara „Lazar“ iz Blaca, Turistička organizacija Grada Prokuplja, Dom učenika srednjih škola u Prokuplju Nacionalna služba za zapošljavanje Prokuplje i Akademija strukovnih studija Južna Srbija, Odsek za poljoprivredno prehrambene studije u Prokuplju.