„Velika zlatna medalja“ Međunarodnog sajma obrazovanja Topličkoj Akademiji strukovnih studija

Na ovogodišnjem 18. po redu Međunarodnom sajmu obrazovanja koji se pod nazivom „Putokazi” održava 9. i 10. marta u Novom Sadu, Toplička Akademija stukovnih studija sa sedištem u Prokuplju, nagrađena je „Velikom zlatnom medaljom“ za kvalitet svojih studijskih programa, saopštili su iz te ustanove.

IMG-e562faaa745f6e2dc4cfe9a68575a32b-V (1)

Kako je istaknuto ova obrazovna ustanova ocenjena je najvišom ocenom za vaspitno obrazovne delatnosti, za humanitarni rad, za različite studentske aktivnosti i njen opšti značaj za lokalnu zajednicu.

Tokom dva dana na Međunarodnom sajmu obrazovanja u Novom Sadu biće predstavljeno gotovo 500 obrazovnih profila, kao i programi za učenike svih uzrasta i programi na jezicima nacionalnih manjina.

IMG-79707ce7239697cb70e149c2470bc854-V-768x810

Sajam je otvorio ministar prosvete Branko Ružić, koji je istakao da je ta manifestacija orijentir i „putokaz” znanja novim generacijama i da je obrazovni sistem u Srbiji veoma raznovrstan, inkluzivan i dostupan.

Na štandovima sajma osim predstavnika srednjeg, višeg i visokog školstva u Srbiji, predstavljeni su i fakulteti iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

Priznanje Topličkoj Akademiji strukovnih studija u Prokuplju na svečanosti u Novom Sadu primio je v.d. predsednik Akademije profesor dr Zvonko Zlatanović.

I ove godine Sajam obrazovanja u Novom Sadu je izazvao veliko interesovanje posetilaca koji su imali prilike da razgledaju štandove fakulteta i srednjih škola iz Srbije i zemalja iz okruženja besplatno.