Vuku u pohode u Blacu krenulo 800 lovaca iz svih krajeva- Ulovljena 3 vuka

U Blacu je danas u organizaciji Lovačkog Udruženja „ Blace“ i Opštine Blace, održana 21. Međunarodna republička manifestacija – Vuku u pohode.

DSCN0170

Borica Vukićević

Da se radi o najvećoj lovnoj manifestaciji u Srbiji potvrdila je i ovogodinja manifestacija na kojoj je učešće, kako nam je predsednik LU Blace, Milan Kovačević rekao,  uzelo 800 lovaca iz svih krajeva Srbije ali i veliki broj lovaca iz inostranstva.

DSCN0172

Nikola Milinčić

Rezime današnje manifestacije je 3 ulovljena vuka koje su odstrelili lovci: Borica Vukićević iz Lu Blace, Nikola Milinčić iz Lu Župa Aleksandrovac i Lazar Nedeljković iz LU Toplica Prokuplje. U današnjem lovu ulovljeno je i nekoliko lisica.

DSCN0173

Kako smo od upravnika lovišta, Saše Ilića saznali, lovci su lovili na terenu – šiljomanske kose.

DSCN0174

Predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić ističe da je veoma ponosan na ceo organizacioni odbor manifestacije koja je pokazala da je najorganizovanija ove vrste u Srbiji.

DSCN0108

Predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić, predsednik LU Blace, Milan Kovačević , upravnik Lovišta Saša Ilić i lovac Borica Vukićević

-Sve je više gostiju iz inostranstva što nas posebno raduje, ističe predsednik opštine Blace, Zoran Jozić koji je jutros svečano otvarajući manifestaciju svim lovcima poželeo dobar pogled i lovačku sreću.

Borica Vukićević, član Lu Blace lovom se bavi bez malo 40 godina i ovo je prvi put da odstreli vuka.

Nikola Milinčić iz Lu Župa Aleksandrovac, takođe je prvi put imao sreću da ulovi vuka u šest godina dugoj lovačkoj „karijeri“.

DSCN0176

Lazar Nedeljković

Lazar Nedeljković iz Tulara, član je LU Toplica Prokuplje,  lovom se takođe bavi šest godina i on je jedan od lovaca koji je danas imao veliku lovačku sreću.

bscap0304

Bojan Nikolić iz službe za poljoprivredu opštine Blace, ističe da su vukovi ti koji su u proteklom periodu nanosili velike štete stočarima iz ovog kraja u selima podno Jastrepca i Kopaonika.

Lovci koji su učestvovali u današnjem lovu i na 21. Međunarodnoj republičkoj manifestaciji – Vuku u pohode, imali su samo reči hvale kada je ova manifestacija u pitanju.

DSCN0184

Dr Ivan Đorđević, član Lu Blace, istakao je da su blački tereni najbolji za lov vuka.

bscap0306

Po završetku lova, sumirani su rezultati uz tradicionalno lovačko druženje i ručak. Na svečanoj večeri spletom kola nastupio je Fa Drainac Blace, a dodeljene su i zlatne plakete i povelje.