Školska slava obeležena u svim školama u Prokuplju

Prigodnim programom obeležena je školska slava Sveti Sava u svim osnovnim i srednjim školama u Prokuplju.
U prisustvu sadašnjih i nekadašnjih profesora, i učenika proslavi školske slave u Gimnaziji prisustvovao je i predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

povelja 0 - Copy
Čestitajući slavu svim prosvetnim radnicima i đacima Simonović je rekao da je lokalna samouprava u poslednjih nekoliko godina mnogo toga uradila na školskim objektima u cilju poboljšanja uslova rada i boravka u školama.
– Kao nekadašnji učenik prokupačke Gimnazije izuzetno mi je zadovoljstvo što sam prisustvovao proslavi školske slave. U ovoj godini planirani su veliki radovi na školskoj zgrada, kao što je zamena krova, adaptacija fasade, zamena prozora, elektroinstalacija, renoviranje učionica i prostorija u podrumu škole, rekao je on dodavši da se očekuje da projekat za ove radove bude završen u najskorije vreme i da bi radovi krenuli tokom letnjeg raspusta.
Prema njegovim rečima ove godine trebalo bi da počnu i radovi na izgradnji nove fiskulturne sale u OŠ „9.oktobar“, a planirani su i radovi na zgradi OŠ“Ratko Pavlović-Ćićko“

povelja7
Simonović je podvukao da je vrednost radova na školskim objektima procenjena u iznosu od blizu 200 miliona dinara i da su sredstva obezbeđena od strane Kancelarije za upravljanjem javnim ulaganjima.
Protojerej Lazar Barać ističe da svi trebamo da sledimo put i idemo Savinim stopama, jer drugog puta nema.
– Sveti Sava je bio naš prosvetitelj i učitelj, humanista i dobrotvor koji nam je pokazao put kojim treba ići. Na tome su mu zahvale prošle i sadašnje generacije. Zbog svega toga o delu koji nam je ostavio Sveti Sava treba da pričamo generacijama koje dolaze, izjavio je protojerej Barać.
U prisustvu učiteljica, đaka, roditelja i meštana školska slava je prigodnim kulturnim programom obeležena i u izdvojenom odeljenju OŠ“Milić Rakić-Mirko“ u selu Mikulovac, u kojoj nastavu od prvog do četvrtog razreda pohađa 17 učenika.
Učiteljice Marija Kostić i Biljana Jovanović naglasile su da dece za rad i učenje u ovom izdvojenom odeljenju imaju iste uslove kao i njihovi vršnjaci u ostalim školama i da zbog toga postižu dobar uspeh u školskim i vannastavnim aktivnostima.