Blace računaj na nas- Blace uskoro dobija potpuno ispravnu vodu visokog kvaliteta

Lokalna samouprava opštine Blace svim silama radi na rešavanju prblema pijaće vode. Radovi na predbrani u Pridvorici su intenzivirani i uskoro će Blace dobiti potpuno isravnu vodu visokog kvaliteta.

video 1:

video 2:

Predsednik SO Blace Dejan Mijajlović građanima je saopštio lepe vesti kada je rešavanje problema sa pijaćom vodom u pitanju:

1

-Sada u Jezeru u Pridvorici u vodozahvatu odlazi pročišćena voda a sav mulj se zadržava u predbrani koja je nedavno jednim delom rekonstruisana a jednim delom iznova izgradjena kao i put pored nje koji vodi do postrojenja za regulaciju vode.

Mulj je stizao iz dve planinske reke koje se ulivaju u branu a kada su kiše i seča drva stizao je do vodozahvata nesmetano i desetinama godina unazad se taložio i smanjivao prostor predvidjen za vodu.

12

Problem pijaće vode u opštini Blace star je desetinama godina unazad ali samo se o njemu pričalo nije bilo nikog da krene u rešavanje najvažnijeg pitanja za stanovnike Blaca. Ovig puta nema priče preduzimaju se konkretni koraci a ovo je prvi veliki do konačnog cilja a to je potpuno ispravna voda visokog kvaliteta

Verujte nam Blačani nećemo izneveriti vaše poverenje rekao je pred sednik skupštine Opštine Blace Dejan Mijajlović – Đani i dodao “idemo dalje”.

21

11