Dom učenika srednjih škola u Prokuplju spremno je dočekao početak nove školske godine

?????????????????????????????????????????????????????????

Dom učenika srednjih škola u Prokuplju spremno je dočekao početak nove školske godine. Poštujući sve propisane epidemiološke mere srednjoškolci su se tokom jučerašnjeg uselili u ovu ustanovu.

Tokom prijema vaspitači su održali sastanke sa roditeljima učenika na kojima su govorili o radu ustanove, obavezama i pravima srednjoškolaca.

Direktorica Doma učenika Jelena Vuković izjavila je da je i ove godine interesovanje za smeštaj učenika bilo izuzetno veliko.

–Da bi dočekale naše korisnike na početku školske godine tokom letnih meseci urađeni su mnogi poslove u sobama, učionicama, TV sali, trpezariji i drugim prostorijama. Usluge doma koristiće 130 srednjoškolaca iz Leskovca, Trgovišta, Grdelice, Vranja, Negotina, Aleksinca, Žitorađa, Blaca, Kuršumlije, Niša, Knjaževca i drugih opština sa juga i jugoistoka Srbije, izjavila je ona i dodala da se na listi čekanja nalazi 24 učenika.

Tradicionalno, najveći broj korisnika i ove školske godine nastavu će pohađati u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“.

Da bi se sprečila pojava epidemije u svim prostorijama, a u domskom dvorištu na više mesta, nalaze se dezinfekciona sredstva za ruke.

Direktorica Vuković je podvukla da, osim obaveza u školi, učenici svoje veštine, ideje i znanja mogu da iskoriste u sportskim, dramskim, likovnim, folklornim i drugim sekcijama.

O tome da li Dom za smeštaj učenika srednjih škola u Prokuplju ispunjava propisane standarde za smeštaj i pružanje raznovrsnih usluga korisnicima svoju ocenu će dati Komisija za akreditaciju Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja, koja će sutra obići ovu vaspitno obrazovnu ustanovu.