Nova školska godina počela i za 330 prokupačkih predškolaca

????????????????????????????????????

U Predškolskoj ustanovi (PU) „Neven“ danas je bio prvi radni dan i za 330 predškolaca koji će 2021/22. školske godine ići u pripremni razred za polazak u školu u četiri prokupačka vrtića.

Predškolci će nastavu pohađati i predškolskim odeljenjima po školama na seoskom području u Žitnom Potoku, Velikoj Plani, Ćukovcu, Donjoj Rečici, Donjoj Trnavi, Maloj Plani, Berilju, Donjoj Stražavi i Babinom Potoku.

PU „Neven“ će ove godine primiti i više od 1.000 dece u prokupačke vrtiće „Bajka“,“Biseri“, „Bambi“ i „Radost“, rekla je direktorka te ustanove Vesna Jovanović.

Kako je naglasila zbog velikog interesovanja roditelja za prijem dece u vrtiće i velike liste čekanja u oktobru mesecu će biti formirane tri nove dodatne grupe u vrtićima sa ukupno 70 dece. Nove grupe starije jasle, mlađa i mešovita grupa dece biće smeštene u objektima „Bambi „ i „Bajka“.Sredstva u vrednosti od 1,5 miliona dinara za opremanje prostorija za nove grupe dece i sve neophodno za njihov rad obezbedila je prokupačka lokalna samouprava.

Kako je istakla Jovanović na ovaj način će se delimično rešiti problem oko upisa dece u vrtiće jer je i ove godine za upis nove dece u prokupačke vrtiće vladalo veliko interesovanje roditelja ali na žalost sva deca nisu mogla biti upisana.

Ove godine smo primili mnogo više dece nego prošle godine i činimo maksimalne napore da što više dece nađe mesto u našim vrtićima, kazala je direktorka PU „Neven“ Vesna Jovanović i zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci i svesrdnoj pomoći koju pruža toj ustanovi.

Povodom početka nove školske godine član Gradskog Veća zadužena za prosvetu Katarina Veljović je predškolcima poželela srećnu i uspešnu godinu i izrazila nadu da će u uslovima koje im je obezbedila lokalna samouprava najkvalitetnije provoditi vreme uz rad i igru.

Ističući da lokalna samouprava u Prokuplju posebno brine o uslovima u kojima rade i borave mališani i školska deca ona je izrazila nadu da će se problem sa listom čekanja za prijem u prokupačke vrtiće što pre rešiti kako bi sva deca našla svoje mesto u vrtiću.

Lokalna samouprava je pokrenula inicijativu za izgradnju još jednog, petog vrtića u Prokuplju, koji bi mogao da primi još 100 prokupačkih mališana.

Inicijativa je usvojena i novo obdanište će se graditi uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije od oko 50.000.000 dinara i naravno uz svesrdnu pomoć i učešće Grada Prokuplja.