Prokupački đaci ponovo u školskim klupama

Na području grada Prokuplja, sve osnovne i srednje škole nalaze se u zelenoj zdravstvenoj zoni, tako da će svi učenici 1. septembra krenuti u školu i u učionicama imati časove u trajanju od 45 minuta.

I ove godine je Grad Prokuplje tradicionalno za sve prvake obezbedio besplatne udžbenike i poklon pakete, koji se sastoje od ranca, kačketa, majice i svetleće narukvice.

–Zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, đaci sa područja grada Prokuplja, sutra će sesti u školske klupe sa maskama. Ukoliko zbog epidemiološke situacije dođe do promena, škole će biti obaveštene, kao i roditelji đaka, rekla je većnica za prosvetu Grada Prokuplja Katarina Veljović.

Ona je dodala da će tim, koji čine predstavnici „Batuta“ i Ministarstva prosvete, pratiti situaciju na terenu i menjati model nastave u zavisnosti od epidemiološke situacije.

–Ukoliko se bude povećavao broj zaraženih, preći će se na način rada koji je planiran za žutu zdravstvenu zonu. To onda znači da će učenici sedmog i osmog razreda preći na kombinovani način rada, tako što će jedna grupa učenika ići u školu, a druga pratiti nastavu onlajn. Ovaj model nastave primenjivaće se za sve učenike srednjih škola. Ukoliko dođemo u crvenu zdravstvenu zonu, to će značiti da svi učenici prelaze na onlajn nastavu, naglasila je većnica Katarina Veljović.

Ove školske godine na području grada Prokuplja, u prvi razred je upisano 372 đaka prvaka, dok će u četiri srednje škole krenuti oko 400 učenika.