Mup Republike Srbije nabavio 710 novih vozila, 16 za Toplički okrug

Policijska uprava Prokuplje dobila je 16 novih vozila koja će biti raspodeljena u sve četiri opštine Topličkog okruga.
Dolasku kolone ovih vozila prisustvovao je načelnik Policijske uprave u Prokuplju Nenad Kaličanin sa saradnicima.
U Saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, pored ostalog, navodi se da je MUP Srbije nabavilo 710 novih patrolnih vozila koja će biti isporučena PU na teritoriji Republike Srbije.
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će do kraja godine vozni park ministarstva biti bogatiji za više od 1.000 novih vozila.
– Kao ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što će naše kolege policajci, koji svakodnevno obavljaju svoje dužnosti moći uz pomoć ovih vozila da budu efikasniji u svom radu. Ulažući u uslove rada naših policijskih službenika mi ulažemo u veću bezbednost svih građana Srbije, rekao je Stefanović i dodao da su ova vozila namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji.
Ministar je podsetio da je u prethodnom periodu za redovnu policiju nabavljeno više od 20 hiljada novih uniformi, da je izvršena modernizacija oklopnih vozila i rekonstrukcija jednog broja policijskih stanica, koje su opremljene novim nameštajem i kompjuterskom opremom.
– Trudiću se da kao ministar unutrašnjih poslova i kvalitet rada policije bude bolji, da građani Srbije osete boljitak, da osete da je naša Srbija bezbedna i da vidi koliko vrede oni momci i devojke u plavom, koji se svakodnevno bore da naša deca i naši građani budu bezbedni, zaključio je Stefanović.