Nastavak pozorišnog festivala ” Lektirići ex yu fest”

Pozorišni festival „Lektirići ex ju fest“, koji je počeo 29. septembra, nastavlja se sutra. Nastupiće Studio „Bis“ Gimnazije Crnjanski iz Beograda, sa predstavom „Kaznena subota“ u 13 časova u bioskopu „Toplica“ u konkurenciji omladinskih ansambala.
-Takmičenje u konkurenciji dečijih ansambala je završeno. Nastavljamo festival sa predstavama u omladinskoj konkurenciji, rekao je direktor festivala Zoran Cvetković. On je dodao da je stručni žiri odgledao pet predstava u konkurenciji predstava za decu, i odlučio da prvo mesto dodeli predstavi „Plava boja snijega“ dramske grupe „Mali bibliotekari“ JU „Veselin Masleša“ iz Laktaša iz Republike Srpske. Drugo mesto pripalo je predstavi „Aladin i čarobna lampa“ ODDF „Žar ptica“ Kulturnog centra iz Surdulice, a treće, predstavi „Kako su nastale ružne reči“, dramske sekcije OŠ „Rudovci“ iz Lazarevca.
Na ovom festivalu dodeljena su i druga priznanja. Odlika za režiju pripala je Igoru Tasiću za predstavu „Aladin i čarobna lampa“ iz Surdulice. Za glavnu mušku ulogu dodeljene su dve ravnopravne odlike, Nini Rašić za ulogu Abn-Asura, velikog vezira u predstavi „Aladin i čarobna lampa“ iz Surdulice i Nemanji Miniću, za ulogu princa Lepomira u predstavi „Svinjareva tajna“ iz Prokuplja.
Odliku za glavnu žensku ulogu dobila je Isidora Mutić za rolu princeze Krizanteme u predstavi „Plava boja snijega“ iz Laktaša. Marta Stojanović, za ulogu Duha iz lampe u predstavi „Aladin i čarobna lampa“, Tanja Živanović za ulogu naratora u predstavi „Kako su nastale ružne reči“ iz Lazarevca i Maša Miladinović za ulogu princeze Mutimirke u predstavi „Svinjareva tajna“ iz Prokuplja.
Festival „Lektirići ex ju fest“ trajaće do 11. novembra.