Sve u znaku Topličog ustanka: Bogata kulturna dešavanja u Kulturnom centru Drainac u Blacu

U kulturnom centru Drainac u Blacu tokom februara biće održano niz kulturnih dešavanja povodom obeležavanja – 100 godina od Topličkog ustanka.

 Zavičajno Udruženje Topličana u Nišu u saradnji sa Kulturnim centrom Drainac u Blacu  u petak 17.feburara za učenike srednje škole Blace, prikazuje dokumentarni film – Nathaliae i Dragutin.
Film govori o velikom ratu, Gvozdenom puku i Topličkom ustanku.

U utorak, 21.februara sa početkom u 12 časova u klturnom centru Drainac biće otvorena izložba sa likovne kolonije – Sećanje na junake Topličkog ustanka.

U sredu, 22.februara sa početkom u 12 časova u Kulturnom centru Drainac u Blacu biće održana tribina „ Blace u Topličkom ustanku“. Učesnici tribine: Petko Marjanović, muzejski savetnik i mr Radoje Kostić.

U sredu, 22. februara u Kulturnom centru Drainac u Blacu od 19:00 časova biće izvedena potorišna predstava – Udovičko kolo, reditelja Srđana Živkovića, organizator Dom Kulture „ Radivoje Uvalić Bara“ Prokuplje.

U četvrtak, 23.februara  Kulturnom centru Drainac u Blacu sa početkom od 12 časova promocija filma – Proslava Topličkog ustanka 1927 i „ Toplički ustanak“ iz Jugoslovenske kinoteke, organizator Istorijski arhiv „ Toplica“.