To je taj najbolji ajvar iz Trbunja – Specijalno priznanje za najbolji Ajvar dobila je Jelena Jovanović iz blačkog sela Trbunja

Na 16. Sajmu etno hrane i pića održanom u Beogradu Opština Blace imala je svoj štand gde su vrhunske proizvode izložili prerađivači i proizvođači hrane iz blačkog kraja.
Specijalno priznanje za najbolji Ajvar blagi od cepkane paprike dobila je Jelena Jovanović iz blačkog sela Trbunja a sajam i štand Opštine Blace zabeležili su veliku posećenost.
Jelena koja je ponela brojna priznanja za proizvodnju ajvara na ovom sajmu dobila je i ponudu da svoje proizvode plasira u Brazilu.
Na gazdinstvu Jovanovića, ženski deo ove porodice pre dve godine krenuo je sa proizvodnjom zimnica. Po starim proverenim receptima zajedničkim snagama zimnice za tržište,u selu Trbunju proizvode svekrva i dve snahe.
Za nepune dve godine rada Jovanovići beleže veliki uspeh u radu krunisan brojnim priznanjima.
Jelena Jovanović ove godine na Danima šljive u Blacu dobila je priznanje za najuspešniju ženu preduzetnici u kategoriji prerade voća i povrća, za poseban doprinos razvoju ženskog preduzetništva u opštini Blace.
Takođe, na Danima šljive u Blacu pre dve godine Jelena je dobila i nagradu za najuspešniju ženu u poljoprivrednoj proizvodnji a pobednik je takmičenja u spremanju ajivara – Izađi mi na teglu.